VERHALEN  
   
 

Maart 2017

Wintersnoeken

 

» Lees verderFebr 2017

Werpen bij de Mug

Dat muggen kunnen steken is bekend maar of ze ook kunnen werpen hebben we op zondag
5 februari getest.

» Lees verderJuli 2016

Afscheid van Robbert Zantvoort

» Lees verderApril 2015
.Tijdens een gezinsvakantie in Kroatië, wandelend door het centrum van het toeristische plaatsje Pula heb ik hem ontmoet. Ik zag hem hangen aan een rek net buiten de winkel.

» Lees verderNovember 2014
We leren het nooit.
Ook dit jaar bleek bij het verzamelen op het "Honk" in Amstelveen dat we qua equipment vermoedelijk 3 maanden op survival gingen. Niet te geloven wat mensen een vistroep hebben.

» Lees verderMaart 2014
De ultieme vliegvisvakantie bestaat niet. Althans die zal voor iedereen anders zijn. Waar de één het houdt op een enkele grote vis zoals bij de zalmvisserij, heeft de ander weer meer behoefte aan lekker veel aanbeten.

» Lees verderFebr 2013
De vismogelijkheden zijn er legio. Je kunt vissen op bijna elke zeevis die je wenst. Ook kun je, als je wilt, in het binnenland op vlagzalm en forel in de rivieren vissen.

» Lees verderFebr 2013
De avond ervoor aan de bar kwam weer het verhaal van de Hoornse voorns voorbij.
En daarmee ook weer de vraag of wij dit in het Haarlemse niet hebben.
Zo besloot ik die avond om mijn vrijdag te besteden aan de zoektocht naar de Haarlemse voorn.

 

» Lees verderFebr 2013

Aangezien ik nog maar recent lid ben van De Mug lijkt het me leuk een kort verhaaltje te schrijven over hoe en waarneer ik aan het vliegvissen verslingerd ben geraakt.

» Lees verderJan 2013

Omdat de meeste leden van de Mug ook lid zijn van de VNV is het artikel dat ik onlangs schreef al door menigeen gelezen en zelfs door sommigen gecomplimenteerd.

» Lees verder


 

Sept 2012 Schotland Inverpolly
Volgepakt, met ik weet niet wat, stond ik op zaterdagmiddag 15 september 2012 op de verzamelplaats in Amstelveen.....................

» Lees verder


 

Juli 2012 Noorwegen deel 4 (slot)
Onze eerste dag valt niet mee. De omstandigheden zijn lastig. Het waterpeil van de Glomma is meer dan een halve meter hoger dan normaal, dus waden is nu nog nauwelijks mogelijk. Bovendien waait er een straf windje.................

» Lees verder


 

Juli 2012 Noorwegen deel 3
Nu gaat het dan toch echt gebeuren. Het is dinsdagavond 26 juli en zijn zojuist afgezet op Schiphol met wat tassen en een enorme hoeveelheid zin. Na het inchecken zoeken we twee heerlijke single malts uit in de whiskyshop.............

» Lees verder


 

Oostvoorne 2012

Het zijn van die momenten waar je naar uit kijkt. Een weekend weg met je vismaten. Samen dezelfde hobby delen voor zeker drie dagen lang.

» Lees verder

 

Mei 2012 Noorwegen deel 2

De voorbereiding van een tripje is altijd een erg leuke bezigheid. Zeker als je naar een land gaat waar je nog nooit bent geweest. Het idee voor de reis is aanwezig, nu komt het erop aan om dit om te zetten naar de praktijk.

 

» Lees verder

 

Mei 2012 Noorwegen deel 1

Bandana, vlechten en blote voeten. Vliegvissen is toch wel een zeer plezante bezigheid. Nog leuker is het om een weekje in het buitenland te gaan vissen met een paar goede vrienden.


» Lees verder

 

11-12-2011 | Wintervisserij

Vissen op de spuisluis stond op de agenda.
Maar onze lieve heer had de hele week de deur op een kier laten staan waardoor er werd uitgeweken naar de binnenstad van Hoorn.


» Lees verder

 

17-11-2011 | Lid van verdienste
Het viel niet mee, een titel bedenken voor iemand die al jaren zijn hele ziel en zaligheid geeft voor ons vliegvisgezelschap. We waren het er allemaal unaniem mee eens dat Ralph Hoogervorst in de spotlights moest komen te staan.

» Lees verder

 

20-11-2011 | Belly Bloot
Om de aandacht niet te veel op me te richten kies ik voor de verticaal hengel. Ik ben bang als ik met de vlieghengel aan het zwiepen ben midden in de stad dat er al snel hulpdiensten onderweg zijn.

 

» Lees verder
 

Leuke informatie voor onze site
Wanneer je lid bent van ons gezelschap en je hebt leuke informatie voor onze site zoals visverhalen, spullen waar je vanaf wilt, foto's voor de fotowedstrijd, bindpatroontjes, noem maar op;
ga dan naar de Leden Informatie pagina, log in en lees hier hoe je je materiaal kunt aanleveren.

Webdesign door Computer Aided Visuals bv