WAT IS NIEUW?  
   

 

Maart 2017

Wintersnoeken

» Lees verder


Febr 2017

Snertwerpen 2017

» Lees verder


Juli 2016

Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat wij afscheid hebben moeten
nemen van Robbert Zantvoort.

» Lees verder


April 2015
Tijdens een gezinsvakantie in Kroatië, wandelend door het centrum van het toeristische plaatsje Pula heb ik hem ontmoet. Ik zag hem hangen aan een rek.

» Lees verder


November 2014
We leren het nooit.
Ook dit jaar bleek bij het verzamelen op het "Honk" in Amstelveen dat we qua equipment vermoedelijk 3 maanden op survival gingen. Niet te geloven wat mensen een vistroep hebben.

» Lees verder


Maart 2014
De ultieme vliegvisvakantie bestaat niet. Althans die zal voor iedereen anders zijn. Waar de één het houdt op een enkele grote vis zoals bij de zalmvisserij, heeft de ander weer meer behoefte aan lekker veel aanbeten.

» Lees verder

 

Febr 2013
De vismogelijkheden zijn er legio. Je kunt vissen op bijna elke zeevis die je wenst. Ook kun je, als je wilt, in het binnenland op vlagzalm en forel in de rivieren vissen.

» Lees verder

 

Febr 2013
Vrijdag 8 mrt en de voorspellingen zijn oké, fris maar zonnig. De avond ervoor aan de bar kwam weer het verhaal van de Hoornse voorns voorbij. En daarmee ook weer de vraag of wij dit in het Haarlemse niet hebben.

» Lees verder

 

Febr 2013

Aangezien ik nog maar recent lid ben van De Mug lijkt het me leuk een kort verhaaltje te schrijven over hoe en waarneer ik aan het vliegvissen verslingerd ben geraakt.

» Lees verder

 

Jan 2013 Probeerseltje

Al een tijdje liep ik rond met het idee om een zalm te maken van hout dat dezelfde afmeting en gewicht heeft als mijn laatste vangst, 86 cm lang en 14 pond schoon aan de haak.

» Lees verder

 

Jan 2013 '"4 your eyes only"'

Omdat de meeste leden van de Mug ook lid zijn van de VNV is het artikel dat ik onlangs schreef al door menigeen gelezen en zelfs door sommigen gecomplimenteerd. De enige kritiek die viel was het feit dat er geen foto was afgebeeld van de bewuste vlieg.

» Lees verder

 

Sept 2012 Inverpolly

Volgepakt, met ik weet niet wat, stond ik op zaterdagmiddag 15 september 2012 op de verzamelplaats in Amstelveen.....................» Lees verder

 

Juli 2012 Noorwegen deel 4 (slot)
Onze eerste dag valt niet mee. De omstandigheden zijn lastig. Het waterpeil van de Glomma is meer dan een halve meter hoger dan normaal, dus waden is nu nog nauwelijks mogelijk. Bovendien waait er een straf windje.................

» Lees verder

 

Juli 2012 Noorwegen deel 3

Nu gaat het dan toch echt gebeuren. Het is dinsdagavond 26 juli en zijn zojuist afgezet op Schiphol met wat tassen en een enorme hoeveelheid zin. Na het inchecken zoeken we twee heerlijke single malts uit in de whiskyshop.............» Lees verder

 

Oostvoorne 2012

Het zijn van die momenten waar je naar uit kijkt. Een weekend weg met je vismaten. Samen dezelfde hobby delen voor zeker drie dagen lang.

 » Lees verder

 

.Mei 2012 Noorwegen deel 2

De voorbereiding van een tripje is altijd een erg leuke bezigheid. Zeker als je naar een land gaat waar je nog nooit bent geweest. Het idee voor de reis is aanwezig, nu komt het erop aan om dit om te zetten naar de praktijk.


» Lees verder

 

.Mei 2012 Noorwegen deel 1

Bandana, vlechten en blote voeten. Vliegvissen is toch wel een zeer plezante bezigheid. Nog leuker is het om een weekje in het buitenland te gaan vissen met een paar goede vrienden

 

 

» Lees verder
Webdesign door Computer Aided Visuals bv
5