WIE ZIJN WIJ?

Vliegvisgezelschap 'De Mug'

• Opgericht als afdeling van de Hengelsportvereniging Haarlem, vanaf 1 januari 2006 als zelfstandig gezelschap

• Aantal leden: ongeveer 30

• Vliegvisgezelschap 'De Mug' bestaat sinds januari 2000

• 'De Mug' is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Vliegvissers

Instructeurs

• Binden:
    Ralph Hoogervorst, Peter Bakker, Steven Kroon, Jaco Griffioen,
    Dick van der Linde, Tobias Boers

• Werpen:
    Ralph Hoogervorst
    Hans van den Heuvel (Dubbelhandig)

Het doel van het gezelschap is:

Het promoten van de vliegvissport in al haar facetten

Het geven van bind- en werpinstructie

Het exploreren van de zoutwatervliegvisserij

Het maken van vliegvistrips naar diverse bestemmingen in binnen- en buitenland

Het ondersteunen van acties (bv van de VNV) die het vliegvissen in Nederland mogelijk maken of verbeteren

Lidmaatschap

Lid worden van "VVGdeMug" kan door te bellen of een berichtje te sturen naar één van nevenstaande adressen. De minimum leeftijd om lid te kunnen worden is 16 jaar. Per 1 jan 2015 bedraagt de contributie € 35,-,
er van uit gaande dat de huur niet overmatig stijgt.

Van dit geld worden de huur van onze accommodatie betaald en materialen, boeken, video's e.d. aangeschaft voor gebruik door de leden. Ook worden o.a. instructeurcursussen en gastsprekers hieruit bekostigd

Instructie

In het winterseizoen, van oktober tot en met maart geven we bindinstructie. Eens in de twee weken op donderdagavond vinden deze bijeenkomsten plaats in de kantine van de duivenvereniging " De Snelvlieger", Badmintonpad 1, 2023 BT te Haarlem.

Op sommige van deze avonden komt een thema aan de orde: snoekvissen met de streamer, vissen op stromend water, bindmaterialen, insectenkennis enz. In de zomer verzorgen we werpinstructie op aanvraag.

Beginners kunnen het werpen met de vliegenhengel onder de knie krijgen. Een deel van de avond krijg je werpinstructie, en als het langer licht wordt gaan we het geleerde in praktijk brengen aan de waterkant.

Hein van Guldener
hvanguldener@zonnet.nl