Noorwegen 2017  
   
 

De Mug visvakantie Noorwegen Juni 2017.

Het is 17 juni 2017. Op mijn verjaardag stappen we, 8 man sterk, op Schiphol in om naar Telstad in Noorwegen te vertrekken om te vliegvissen in de Glomma en haar zijrivieren, maar ook in Hodalen, een prachtig meer gebied op drie kwartier rijden van onze standplaats Telstad.

Uiteraard zijn er een aantal voorbesprekingen geweest bij de diverse reisgenoten om de belangrijke zaken te regelen zoals:-welke vliegen, droog, nimf en streamer doen het goed in deze tijd van het jaar - wie rijdt er met wie in welke huurauto - en uiteraard wie slaapt er met wie op de kamer.

Op Schiphol uiteraard nog taxfree inkopen doen want de drank is erg prijzig in het hoge noorden.

Aangekomen op Gardemoen halen we de huur auto's op en gaan op weg voor een rit van ongeveer 300 kilometer door het prachtige Noorse landschap. Na een koffiestop in Elverum maken we nog een laatste stop bij de enorme eland om een paar foto's te maken.

In Tynset gaan we boodschappen doen. Deze reis is zelfvoorzienend m.a.w. we moeten zelf al het eten regelen. Dus ontbijt, lunch en de avondmaaltijd. Gelukkig zijn er een aantal (hobby) koks in ons midden dus dat zit wel goed.

Aangekomen bij onze stek in Telstad, de kamers bekijken en confisqueren, uitpakken en aan het bier.
De hengels maken we later op de dag/avond in orde.

Er wordt door de diverse koppels langs de hele Glomma op de 25 kilometer lange Kvennan Fly fish only stek tussen Tolga en Tynset op verschillende plekken gevist.
Tevens worden de zijrivier de Tuna en de meren van Hohdalen door ons onder handen genomen. Het vissen is hier geweldig met grote aantallen vlagzalmen, de soort die hier het meeste voorkomt. Ook word er forel en houting door de diverse vissers gevangen.

Een aantal mannen wil een nachtje in de natuur verblijven. Ze hebben dit van te voren gepland en hebben zich hier terdege op voorbereid….
Het was wat fris (bijna nachtvorst) maar het was geweldig.

Ook werd er door 2 Muggen een bootje "gehuurd"……

De natuur in dit prachtige land mag niet worden vergeten natuurlijk. Verschillende dieren zijn gespot waaronder elanden, een uil en nog vele anderen. Ook was het knaagwerk van de bevers duidelijk zichtbaar.

Gekkigheid is er natuurlijk altijd bij als je met De Mug op reis gaat. Oorzaak….????? Niet bekend….

Dit was weer een fantastische visvakantie. Op naar de volgende.

Bozz

PS. Hieronder nog een aantal foto's om aan te geven wat een geweldige vakantie ook dit weer is geweest.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 Terug naar verhalen

 

 
Webdesign door Computer Aided Visuals bv