WAAR VLIEGVISSEN?  
   

Noordzeekanaal, niet alleen als alternatief.

Regelmatig rijd ik naar de spuisluizen van IJmuiden. Wanneer ik daar aankom word ik wel eens geconfronteerd met een overvolle parkeerplaats. Het is me al eens gebeurd wanneer ik daar dan toch aan de slag ga, ik het oor van een van deze mannen haak. Ook kan het zijn dat de wind te hard en uit de verkeerde richting waait. Geen probleem, ik keer dan om en rijd naar de noord oever van het Noordzeekanaal, letterlijk bovenop de Wijkertunnel.

52"27'35,93 N 4"40"12,77 O

 

Hier vind je een mooi stuk waar je makkelijk je auto kwijt kunt en (bijna) altijd gunstig kan gaan staan wat betreft de wind. De oevers bestaan hier uit een steenstort van grote stenen. Ook is het hier al vrij snel behoorlijk diep. Kortom een ideale plek voor de snoekbaars.

Het vissen hier doe je dan ook met een zinklijn, dan wel zinktiplijn. Aan de anderhalve meter korte leader komt een streamer.
Een centimeter of zeven is al groot genoeg.
Laat na het inwerpen je lijn afzinken, strip hem vervolgens binnen en zorg ervoor dat je de streamer weer snel genoeg omhoog haalt wanneer deze de voet van het talud bereikt. In deze steenstort is al menig streamertje van mij achter gebleven.
Toch is dit wel de juiste plek waar je de glasogen kan verwachten. De beste periode is meteen wanneer het visseizoen voor de snoekbaars weer begint. Stop niet te vroeg met vissen, vaak komt de aanbeet nog laat in de schemering.
Veel succes hier en wellicht tot ziens hier op deze heerlijke stek.

Hein

 

 

 

Webdesign door Computer Aided Visuals bv