Noorwegen 2

Three in Norway (by the one of them) deel 2

Het voorspel.
De voorbereiding van een tripje is altijd een erg leuke bezigheid. Zeker als je naar een land gaat waar je nog nooit bent geweest. Het idee voor de reis is aanwezig, nu komt het erop aan om dit om te zetten naar de praktijk.
Gelukkig bezitten wij binnen onze club twee leden die beschikken over een ruime ervaring wat betreft vliegvissen in Noorwegen.
Als eerste hebben we contact gezocht met Tobias die behalve het vliegvissen ook ervaring heeft met trekking en outdoor in het hoge noorden. Hij nodigde ons uit en zoals gebruikelijk werden we zeer gastvrij ontvangen in zijn fraaie Zaanse monumentenwoning.
De keukentafel lag vol met landkaarten, dvd's, boekjes en andere paparassen. Onder het genot van een bakkie volgden vele adviezen en goede stekken.
Het werd een gezellige avond en met een koffer vol goede tips gingen de muggen weer huiswaarts.
Het volgende wat op het programma stond was een avondje bij ondergetekende. Als eerste hebben we de datum vastgesteld en de vlucht geboekt. Het wordt de laatste week van juni en we vliegen met Norwegian airways. En van de adviezen was om voor 12 euro meer, extra bagage te boeken. In plaats van 20 kilo mogen we nu 2 x 20 kilo meenemen. (leek ons wel handig wanneer je voor het eerst iets dergelijks onderneemt).
Uiteraard moest er ook een auto gehuurd worden, want vanaf Gardermoen is het toch nog zo'n 400 kilometer noordwaarts. De keuze is gevallen op een middenklasse station.
Diverse ideen en mogelijkheden werden verder nog doorgesproken. Aan het eind van de avond was de fundering van de reis gelegd.
Een aantal mailtjes later hadden we een bindavond op de Burgwal. "Special gast" was Jaco. Het toeval wil dat juist wanneer wij vertrekken, Jaco er met zijn gezin ook een weekje verblijft. Een afspraak dat hij ons een dagje op sleeptouw neemt was dus gauw gemaakt. Omdat Jaco al meerdere keren op de Glomma heeft gevist kon hij ons goed adviseren welke vliegen er gebonden konden worden. Ook nam hij voor ons de Glommaguiden mee,een voor ons een onmisbaar boekje met daarin alle stekken van de Glomma. www.glommaguiden.com De avond werd voornamelijk gevuld met het strikken van de diverse soorten "Glomma" vliegen.

Het bleek dat Jaco een uitstekend binder is en dit ook enthousiast kon overbrengen op ons. Het lukte ons om de vliegendozen aardig op peil te brengen. Het werd weer een beregezellige avond, die snel omvloog.
Wat is de voorpret van zo'n reis toch onmisbaar. Ben blij dat het nog een maand duurt eer we afreizen.
Het voorspel mag best lang duren.

Hein.