Noorwegen 1  
   
 

Three in Norway (by the one of them)

Bandana, vlechten en blote voeten.

Vliegvissen is toch wel een zeer plezante bezigheid. Nog leuker is het om een weekje in het buitenland te gaan vissen met een paar goede vrienden.
Wanneer je dit al vaker hebt gedaan, kan het zomaar opeens gebeuren dat er iemand voorstelt om te gaan vliegvissen in het buitenland, maar niet in het geijkte pensionnetje, hotel, stuga of cottage.
Nee, er moet worden gebivakkeerd op de oever van de rivier.
Aangezien het een vliegreis betreft zal het een echte backpack trip worden. Kortom er worden eenpersoons tentjes van anderhalve kilo aangeschaft, lichtgewicht slaapzakken, matrassen en tarps die niet groter zijn dan een colafles.
Tot zover gaat alles nog goed. Er wordt over alles nagedacht. Er moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Het eten zal ook bereid moeten worden, dus een compacte brander met mini pannenset wordt ook aangeschaft. Maar wat dacht je van een lekker zelf gevangen visje op een houtvuurtje. Nu komen we op het punt aan dat het stadsmannetje veranderd in een ware survivor met bandana, vlechten en blote voeten. Gewapend met opklapbare snoeizaag en trekkingsbijl zullen we wel even een houtvuurtje gaan maken. Menig vlagzalm zal hier op hoogstaande culinaire wijze bereid worden. Het is dan ook beter voor de plaatselijke hertjes om niet te dicht in onze nabijheid wat water te gaan drinken in de rivier. Reerug staat al heel lang bovenaan op onze favoriete menulijst.

Het vliegvissen doen we al jaren en overal in Europa hebben we onze lijnen in de mooiste rivieren laten strekken.
Toch heb ik het idee dat deze trip naar Noorwegen een hele speciale gaat worden. Vijf dagen lang zullen we vertoeven in de schitterende natuur van Hedmark.
We zullen vissen wanneer we willen, eten en drinken als we trek krijgen en gaan slapen waar we maar willen zodra het houtvuurtje langzaam dooft en de oogleden te zwaar worden. Een goede single malt zal ons in dromenland doen belanden.
Dit zijn zo ongeveer mijn verwachtingen. Hoe het werkelijk zal verlopen zal ik in een aantal volgende delen laten weten.

Tot zover deel 1.

 
 Terug naar verhalen

 

 
Webdesign door Computer Aided Visuals bv