Lid van Verdienste

Het viel niet mee, een titel bedenken voor iemand die al jaren zijn hele ziel en zaligheid geeft voor ons vliegvisgezelschap.
We waren het er allemaal unaniem mee eens dat Ralph Hoogervorst in de spotlights moest komen te staan.
Al vanaf het aller eerste begin heeft hij het reilen en zeilen van het VVG op zich genomen. Behalve dat hij als voorzitter het bestuur leidde, regelde hij menig vliegvisreis, bindavonden, gastsprekers, werplessen en visdagjes. Zelfs was hij in den beginne te vinden op stands van beurzen om de Mug te promoten.

Op 17 november, na de heerlijke hapjes van de gourmetavond, moest het gebeuren. Een speech en een prachtige whisky karaf met inscriptie en logo compleet met bijbehorend glas en een heerlijke schotse single malt werden zijn deel. De felicitaties en de eeuwige roem krijgt hij er uiteraard bij.
De reactie was zeer amusant: Ralph was even sprakeloos en dat gebeurd niet vaak.

De speech van Hein:

Beste muggen,
Geschiedenis van de Mug
Het startte allemaal in 2000 bij het gebouw van de kanovereniging. Na een inloopavond van de HVH bleek dat Haarlem e.o. behoefte had aan een vliegvisclubje, er hadden zich namelijk 44 man hiervoor gemeld. In eerste instantie werd dat een vliegvis afdeling van de HVH. Uiteraard moest daar ook een bestuur voor komen. Ralph, Steven en Arend namen dit op zich.
Met een enorme dosis enthousiasme gingen deze gasten aan de gang, bindavonden en visdagen werden gehouden en al in 2001 werd de eerste buitenlandse vliegvisreis georganiseerd.
Ralph nam toen de mannen mee naar het land van zijn roots: SloveniŽ.

Daar de gedachten van de Mug niet overeenkwamen met die van de HVH en de ambities hoger lagen dan alleen maar een afdeling te blijven, werd in 2006 het VVG de Mug opgericht. De Mug was vanaf toen zelfstandig. Het bestuur kon opgelucht adem halen want de Mug hoefde zich niet meer aan allerlei opgelegde regeltjes en beperkingen te houden. De rem was eraf en het bestuur ging vol gas diverse activiteiten plannen. Vele visdagen en reisjes volgden er. Een website en een bibliotheek werden in het leven geroepen en voor de vele bindspullen kwam Peter het bestuur versterken. Het duivenhok werd onze vaste basis, waar we de eerste jaren nog werden geholpen door mannen als Fritsie. Maar ook dit wordt nu zelfstandig gedaan waardoor er financieel wat meer armslag is voor leuke dingen. Omdat dit allemaal niet vanzelf gaat en ook het feit dat Arend steeds minder kon betekenen heeft het bestuur mij ook drie jaar geleden binnengehaald. Na het overlijden van Arend is ook Hans toegetreden tot het bestuur.

Tot zover in vogelvlucht een stukje geschiedenis, maar waar ik naar toe wil is dat in al die 12 jaar meerdere mensen zich hebben ingezet voor de Mug. Eťn daarvan gaan we nu even belichten. Hij is een man van het aller eerste uur. Hij heeft vele van ons de eerste vliegjes laten binden en de eerste worpjes laten maken. Hij organiseerde alle buitenlandse vliegvisreisjes, die vooraf gingen door zijn bekende nieuwsbrieven. (ook begin dit jaar nog, hoewel het door privť omstandigheden eigenlijk geen tijd voor was).
Hij gebruikt zijn connecties voor interessante gastsprekers, is voor iedereen de vraagbaak, houdt ons op de hoogte van al het lief en leed binnen onze club.
Wat helaas al drie keer nodig is geweest i.v.m. de vliegvis vrienden die ons ontvielen. Verder verdedigd hij altijd onze belangen, is een motivator en wat mij betreft ook een inspirator.

Ralph Hoogervorst, kom er eens even naar voren. Als je al dit alles al jaren lang belangeloos voor je cluppie doet, buiten de tijd om die je nodig heb om je baan en gezin in goede banen te leiden, verdien je een officiŽle titel.
Vanaf heden ben je dus: "Lid van Verdienste".

Hein