Oostvoorne 2012  
   
 

De Mug gaat Oostvoorne 26 mei 2012.
Het zijn van die momenten waar je naar uit kijkt. Een weekend weg met je vismaten.
Samen de zelfde hobby delen voor zeker drie dagen lang. En dan is het zover dat na enige voorbereiding de tas kan worden gepakt.
Zelf was ik in de gelukkige positie om van vrijdag tot maandag ochtend te kunnen hengelen. De aanmeldingen voor dit weekend zijn weer geweldig, naast de harde kern weer nieuwe gezichten in het gezelschap en dat is altijd weer leuk. Dat is toch een groot deel van je hobby om door jou enthousiasme andere mensen enthousiast te maken.

Op papier kan ik u zeggen dat de opstelling weer voor veel gezelligheid kan zorgen, op en om het water. Want wie gaat er nu nog van 6.00 in de morgen tot 23.00 in de avond zichzelf een versuffing gooien. Er waren tijden dat ik die uren ook heb gemaakt en ik na het weekend thuis kwam en toe was aan een weekend rust.
Soms zorgt het weer ook voor een goede verdeling, zo ook dit weekend. Want met een graad of 25 op het water is het naast een goede zonnecrème handig om de hitte van de middag te mijden. Ik kan u vertellen dat door gemis van een petje Dick van der Linde het toneel heeft moeten verlaten door een zonnesteek. Hierdoor miste hij de bonte avond met het busje poolse….. Maar zonder dollen het was echt nodig.
Door de warmte en de pauzes moesten de koelboxen dan ook overuren draaien. Het lukte dan ook steeds maar net om al het lekkers voor de volgende pauze te koelen.
De bedjes in de hutten werden dan ook in de middag wel eens voorzien van een visser. Na het genot van een avondmaal was de batterij dan ook weer vol.
En er werd gevangen en door iedereen.
De regenboog liet zich door iedere visser strikken. Ze waren niet altijd aan de maat maar er waren ook mooie exemplaren bij. Maar dat iedereen heeft gevangen vind ik leuker dan dat er één persoonlijk record is gezet.
Zelf Peter Paul Warmerdam heeft bij zijn eerste bezoek aan het Oostvoorne de hengel meerdere malen krom gehad.
Samen aanschuiven aan tafel achter de tafel gril, koud biertje erbij en wat wil je nog meer. Nou ja dan nog even op het buiten terras in de zon een kopje koffie. Ja waarom niet doe er maar een lekker glaasje naast. Nu had ik zelf een glaasje grand marnier naast de koffie besteld. Ik moest even met de ober mee lopen om aan te wijzen wat voor fles het was. Daarna kwam het beraad achter de bar in wat voor glas ze het moesten schenken. Toen mijn dubbele espresso werd gebracht begon ik te twijfelen of ik de grand marnier ook in meervoud had besteld. Een whisky glas tot bijna aan de rand gevuld lachte mij toe. Toen ik om me heen keek begreep ik dat ik niet de enige was, ook de Ammaretto werd op de zelfde manier uitgeserveerd. De eigenaar veegde weer wat zweet van zijn voorhoofd en zwoegde door met zijn werkzaamheden.
De vraag of hij misschien toe was aan een ontspannende sigaret zorgde voor een glimlach op het gelaat. Dat zou hij niet afslaan en dat kon natuurlijk geregeld worden aangezien we naast het vlieg binden ook de specialiteit in het huis hebben om groene dubbing te kunnen draaien. Zo'n prettig sigaretje gaat natuurlijk niet zomaar over de toonbank. Daar moest toch nog wel een koffie likeurtje tegenover staan. En jawel hoor dat was geen probleem en zo kwam het tweede rondje likeur in de whisky glazen tot stand.
Met een volle maag en een warm gevoel maakte wij ons op voor de avond sessie.
Het viel op dat de avonden zoals we verwacht hadden niet de meeste vis op bracht. Ook de jagende vissen die de dammen op vliegen waren dit keer niet gesignaleerd.
Na het invallen van de duisternis weer even een slaapmutsje halen bij de hut. Met een knetterend vuurtje op de achtergrond is er weer heel wat afgebulderd van het lachen.
En dat altijd vanuit een beschaafd oogpunt.

Zelfs dagen nadat we thuis waren kreeg ik nog een mail met een bedankje erin voor de gezelligheid en dat vind ik echt top. Dat is dan ook de essentie van ons gezelschap. Een groep vrienden die dezelfde passie hebben en deze delen onder het genot van een goed glas.

Jongens bedankt voor een top weekend!!!!

Steven Kroon

Beziet ook de bewegende beelden!
Terug naar verhalen

 

 
Webdesign door Computer Aided Visuals bv