In memoriam
Ernst Seunke
 
   
 

 

Op 22 September 2022 is Ernst overleden.

Dit was zonder meer het meest onverwachte wat wij ons konden voorstellen. Ernst was immers een man die midden in het leven stond, een blakende gezondheid kende en in topconditie verkeerde. Ondanks dat werd hartfalen hem fataal.

Ernst was wat wij noemen “eentje van het eerste uur’. Bij de oprichting van VVG de Mug in 2000 was Ernst er al bij. Hij was gefascineerd door deze manier van vissen en wilde dat graag onder de knie krijgen.

Ernst had een heel druk sociaal leven maar als hij maar even de kans zag was hij op de clubavonden en de vistripjes erbij. Met name voor onze clubreizen maakte hij tijd, de gezelligheid en het heerlijk relaxed vissen in de mooiste rivieren maakten hem gelukkig.

Tijdens de uitvaart werd Ernst geroemd door collega’s uit zijn vak. Hij was een fantastische pleiter die won of schikte, verliezen kwam in zijn woordenboek niet voor.

Het bestuur van voetbalclub AFC , waar Ernst 17 jaar in het eerste heeft gespeeld, kwamen superlatieven te kort. Zelden hadden ze zo een vaste waarde in hun teams gehad.

Ook speelde Ernst golf op een zeer respectabel niveau, menig bokaal sleepte hij in de wacht.

Het vissen bij de Mug deed Ernst niet voor titels of medailles, tenzij die zouden bestaan voor het genieten van de vliegvis sport. Ernst was een meester in het ontspannen vissen en het genieten van de natuur.

Waar menig ander fanatiek aan de slag ging viste Ernst zijn vangsten bij elkaar door ook een gezellig praatje te hebben met andere vissers of een lekkere rustpauze in het zonnetje.

Ernst heeft door de jaren heen vele clubreizen in verschillende samenstellingen en bestemmingen gemaakt. Ernst heeft tijdens deze reizen een grote bijdrage geleverd aan de gezelligheid en de saamhorigheid van de groepen. Wij zullen hem dan ook hierbij node missen.

Ernst, wij zijn jou veel dank verschuldigd voor jouw inzet die jij altijd bood wanneer er iets opgelost moest worden maar nog veel meer voor jouw jarenlange hechte vriendschap.

Wij hebben dan ook het genoegen om jou postuum tot erelid te benoemen van ons gezelschap.

Vis maar verder in hemelse wateren waar de vis voor jou zal stijgen.

 

 
 
 
 
 Terug naar verhalen

 

 
Webdesign door Computer Aided Visuals bv